Ungefär en tredjedel av männen mellan 18 och 60 påverkas av håravfall. Bland män mellan 30 och 60 år, detta förhållande med upp till två tredjedelar.
Orsak till håravfall hos män

Normalt börjar det mycket långsamt. I de flesta fall uppenbarar sig sig med mjäll eller överdriven talgproduktion. Bland de faktorer som kan förvärra situationen är daglig hårvård, mjäll och överdriven produktion av talg. På grund av detta förlorar hårbotten sin balans och är inte längre i stånd att korrekt anpassa sig till näringsämnena. Således börjar håravfallet som manifesterar sig i templets område. Även tillväxten av tunnare hår i övre delen av huvudet är en indikation på början av skallighet.
Hårförlust av ärftliga faktorer upp till skallighet (androgenetisk alopeci)

Orsaken till ärftlig håravfall hos människor är – som med någon håravfall – att undersökas i hormonell variation. I detta fall utvecklar hårlampor en överkänslighet mot dihydrotestosteron (DHT) hormonet.
Cirkulärt håravfall hos män (Alopecia Areata)

Cirkulär förlust kan förekomma var som helst i ditt huvud eller skägg. Kortsiktig håravfall kommer att producera cirkulära skaliga områden av olika storlekar. Dessa områden är lätt synliga, eftersom de inte låter sig maskeras beroende på hårklippningstypen. Faktorer av stress, dålig kost, sjukdom eller psykiska problem kan ligga till grund för håravfall. I de flesta fall är det emellertid en uppsättning fysiska, psykologiska faktorer som orsakar problemet.
Universal Skallhet hos män (Alopecia Universalis)

I det här fallet är det förlust av hår i hela kroppen samtidigt. Orsakerna till denna form av skallighet är många och varierar från en chocksituation till förgiftning.

Kategorier: Håravfall

Whatsapp starta chatt
buy an essay