Vad är Mesotherapy?

Mesotherapy är en behandling där man utför injektioner av medicin, vitaminer, enzymer eller hormoner till den mesodermala lagret av huden för att minska fett och celluliter. Tanken bakom denna behandling är att öka cirkulationen och att minska inflammationen.

Vad händer under besöket?

Under varje behandling kommer du ha bedövande medicin applicerad på området som skall behandlas. Du kommer att få en rad injektioner där man använder sig utav en kortare nål. Sprutan kan fästat till en sorts nålpistol för att ge flera injektioner på raken.

Injektionerna kan ges på olika djup – från 1 till 4 millimeter i huden – beroende på vilket tillstånd du har behandlat. Läkaren kan placera nålen i din hud i en vinkel eller flicka sin handled väldigt snabbt medan du injicerar. Varje injektion får bara placera en liten droppe av lösningen i huden.

Injektionerna kan ges i olika djup mellan 1 till 4 millimeter under hudytan beroende på vad orsaken av behandlingen är. Läkaren placerar nålen på huden med rätt vinkel. Vid varje sprut injekteras en liten del av lösningen. Du kommer nog behöva några återbesök för bästa resultat. Återbesöken är mellan 3-15 gånger. Första sessionen besöker du läkaren var 7de eller 10de dag. Om huden uppvisar en förbättring så kommer återbesöks tillfällena att bli mellan en gång varannan vecka eller en gång i månaden.

Fördelarna med Mesotherapy?

När det kommer till patienter som upplever håravfall har denna behandling tre olika fördelar

  • Den korrigerar den hormonella obalansen runt och i hårsäcken
  • Den förser hårsäckarna med nödvändig näring
  • Den förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna
Kategorier: Behandlingar

Whatsapp starta chatt
buy an essay