Vad är skägg och mustasch hårtransplantation?

En hårtransplantation på ansiktet är en procedur som generellt utförs på män som upplever kala fläckar på ansiktet så som på skägget eller mustaschen. Orsaken bakom detta kan vara genetiskt, stress, ärr, brännskador eller andra orsaker. För vissa män är det viktigt att ha en grov och tät skäggväxt då det symboliserar manlighet och styrka eller för andra då det är en viktig symbol i deras religion. Det är också en trend med skäggväxt för många unga människor.

Själva transplantationen är mer avancerad då det är många hårsäckar som växer med olika vinklar. Då det kräver professionell expertis med bra erfarenhet för att utföra en sådan procedur så kräver det mer tid än vanligt av kirurgerna för att undersöka hårets struktur samt för att skräddarsy behandlingen för patienten. Utöver det så är ingreppen av själva hårtransplantationen densamma med FUE transplantat tekniken.

Behandlingen

Under behandlingen använder vi oss utav FUE tekniken. Samma teknik för att transplantera hår på huvudet. Hårsäckarna avlägsnas från området där man bestämt skall vara en donator till området som skall behandlas. Efter det planterar vi hårsäckarna på dem områdena som skall behandlas. Då det oftast är rikligt med hår från områderna där man avlägsnar så kan man förse dem områdena med fläckar under en enda behandling. Därför är resultatet av denna behandlingsform oftast väldigt tillfredställande för patienten. Efter att man planterat hårsäckarna så växer dem naturligt och kan trimmas och rakas i framtiden så som man skulle gjort med det övriga skäggväxten på ansiktet.

Kategorier: Behandlingar

Whatsapp starta chatt
buy an essay